Werken in de slagerij

Heb jij ook het idee dat het werken in een slagerij alleen maar werken met vlees is? Werken in een slagerij is zo veel meer. Denk aan het maken van maaltijden, tapas, lekkere hapjes, vleeswaren en het  adviseren van klanten over de bereiding van de producten. Werken in de slagerij is uitdagend, veelzijdig en je verdient een leuke boterham. Maar het vereist wel bepaalde eigenschappen. Heb jij die?

Creatief
Mensen die in de slagerij werken, zijn creatief. Je adviseert dagelijks klanten hoe ze met hun aankoop, bijvoorbeeld gehakt, een gerecht kunnen maken. Ook maak je zelf maaltijden, salades of buffetten klaar. Elke dag is anders en dus nooit saai!

Verantwoordelijk
Je hebt veel verantwoordelijkheid als je werkt in de slagerij. Je zorgt dat jouw klanten een lekker stuk vlees kopen en geeft hen handige bereidingstips. Maar je bent ook verantwoordelijk voor de voedselveiligheid.

Sociaal
Je bent elke dag onder de mensen. Je hebt nauw contact met jouw klanten die in de winkel komen en natuurlijk met collega’s. Je bent dus niet alleen gastvriendelijk maar ook een teamplayer die het gezellig vindt samen met collega’s te werken.

Communicatief
Het luisteren naar en praten met jouw klanten helpt jou om een leuke band op te bouwen. Lopen dingen soms anders? Voor jou geen probleem! Jij praat het van je af met collega’s of met jouw baas en je zet je schouders er weer onder.

‘Je moet slager worden als je houdt van veelzijdigheid, uitdagingen, contact hebben met mensen en van eten!’ Arjan, 23 jaar, leerling-slager.

Filmpjes

Leuk, je kunt nu ook zien wat een slager allemaal doet op een dag.

We hebben drie filmpjes gemaakt, speciaal voor als je in groep 5 of 6 zit, groep 7 of 8 of als je al op het VMBO zit. Gauw kijken!