Pers

 

Dag van de Slager XXL 2018

Dit jaar vond de Dag van de Slager XXL plaats op 24, 25 en 26 mei. De Dag van de Slager wordt georganiseerd om het Nederlands publiek en specifiek kinderen en jongeren de veelzijdigheid en creativiteit van het slagersvak te laten zien en beleven. Vandaar dat dit jaar het thema is: jong geleerd, oud gedaan.

De slagersbranche heeft behoefte aan jonge, creatieve mensen die slager willen worden. De Dag van de Slager biedt de slagersbranche een perfecte gelegenheid om te laten zien hoe creatief, afwisselend en ambachtelijk een baan in het slagersvak is. Doel van de Dag van de Slager is dan ook om kinderen en jongeren, maar ook volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak en –ambacht.

De Dag van de Slager is bestemd voor alle slagers die ambachtelijke slagershandelingen verrichten, zichtbaar voor winkelend publiek en als onderdeel van dagelijkse activiteiten.

Door de activiteiten die de deelnemende slagers organiseren, wordt de veelzijdigheid en creativiteit van het slagersvak getoond. Elke deelnemende slager bepaalt zijn eigen programma tijdens de Dag van de Slager XXL, passend bij het thema de ‘jong geleerd, oud gedaan’. Denk hierbij aan klassenbezoeken, gastlessen op school, workshops en veel meer.

Hoe ziet er de Dag van de Slager eruit?
Door de activiteiten die de deelnemende slagers organiseren, wordt de veelzijdigheid en creativiteit van het slagersvak getoond. Elke deelnemende slager bepaalt zijn eigen programma tijdens de Dag van de Slager XXL, passend bij het thema  'jong geleerd, oud gedaan’. Denk hierbij aan klassenbezoeken, gastlessen op school, workshops en veel meer.

De Dag van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). De Koninklijke Nederlandse Slagers voert dit project in opdracht van Sovvb uit. 

Video Kalvijn voor de Dag van de Slager is live

Youtuber Kalvijn geeft online aandacht aan de Dag van de Slager. In de challenge 'Kun jij raden welk dier jij eet' nemen Youtubers Kalvijn en Senna het tegen elkaar op. Slagers Arend en Josja bereiden ondertussen heerlijke gerechten.

Initiatief

De Dag van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiastmeren voor een carrière in het slagersvak.

Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan en nog veel meer. De KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV Bondgenoten en de KNS.